Start
Anders CV
Projekt
Genomfört
Specialiteter
Komma igång
Om HotJobs

Om oss

Genomförda småförbättringar

Specialitet - göra pengar av en kritisk massa På Gula Tidningen fick vi in 2 miljoner gratisannonser / år. Med hjälp av några enkla frågor till annonsörerna, provision och uppföljningssamtal till säljarna fick vi ett callcenter som istället för att vara en kostnad blev en av de största intäktskällorna.

Prisjusteringar, var ligger smärtgräns för säljare / köpare Vad det gäller att låna ut pengar - vilka räntesatser kan man ta ut? I dagsläget säljer vi böcker på Gravid.se dyrare än någon annan Internetsajt och dyrare än de flesta boklådor, men vi har ändå hyfsad försäljning och vi tjänar bra med pengar på varje försäljning. Hellre lägre omsättning och högre vinst än tvärtom har vi resonerat här. Vi ger dock bättre service och levererar snabbare än våra konkurrenter på nätet.

Egenimport, har handlat direkt från tillverkare i Asien, Europa och Amerika. Vi har köpt kritor, nyckelringar, klockar, elektronik etc direkt från tillverkare. Ofta till priser mindre än 30% av vad återförsäljarna/grossister inom Europa vill ha.

Sökmotorsoptimering. Kan normalt få en sida att komma på plats 1-10 hos Google. Gravid.se kommer först på både Google och MSN på flera relevanta ord. Andra sajter vi arbetat med är t ex london-tourism.se, stugor.se och småbarn.se

Samarbeten. Har många skapat många samarbeten med två nöjda parter. Har bl a gjort en hel rad med provisionssamarbeten istället för rena annonser på Gravid.se. Har även gjort icke-ekonomiska samarbeten för att öka trovärdighet för båda parter, t ex med Konsumentverket på Gravid.se

Underkonsulter - arbetar löpande med översättare runt om i världen samt data- / webprogrammerare i både Asien, Makedonien och Sverige. All avancerad programmering till de sajter jag driver görs i Asien eller Makedonien. Mycket fördelaktiga priser.

Reklamskatt. Har drivit flera projekt för att drastiskt minska reklamskatten. Har bl a drivit ett större projekt på Gula Tidningen vilket radikalt sänkte reklamskatten. Reklamskatterevideringen vi fick därefter hittade inget större att anmärka på.

Bygga enkla sälj- och affärssystem. Arbetar ofta i enkla system som är lätta att själv definiera och ändra, men ändå kraftfulla för många samtida användare. Har bl a gjort säljsystem, annonssystem och tidningssättningssystem för Lila Tidningen.

Använda och farma i datasystem och använda dessa. På Lila Tidningen tog vi t ex telefonnummer från olika platser, översatte till adresser och gjorde löpande utskick med erbjudanden.

Kundfrågor och uppföljningar. Har drivit både via telefon och på senare tid via webben. På Gravid.se fick vi 2.000 svar på några dagar via vårt webformulär till extremt låg kostnad.

Kundtävlingar. Tävlingar, speciellt via webben är både billigt, enkelt och kunddrivande. Normalt bör man dessutom få de som skänker priserna att inte bara bekosta priserna utan även betala för att deltaga. Gravid.se-tävlingar sköter vi på detta vis.

Callcenter - helautomatiskt. För Vacationhouses.com startade vi en avancerad betalnummerlösning vilken styrs helt via datorer med både tal och knappsvar. Mycket billig investering!!!

Hemsidestillverkning. Har gjort alltifrån enkla "visitkort" www.stugor-danmark.se till avancerade databastillämpningar (www.billiga-flyg.se) till mycket låga kostnader


Start | Anders CV | Projekt | Genomfört | Specialiteter | Komma igång | Om HotJobs |